Nibe-ejendomme solgt til 68 mio. kr.

15 lokale købere har købt tilsammen 27 af ejendomsmatadoren Niels Færchs boligejendomme

NIBE: En storstilet ejendomshandel er faldet på plads i Nibe. 27 udlejningsejendomme er solgt til 15 forskellige lokale købere i én samtidig handel.

- Det har været et helt usædvanligt forløb. Jeg har aldrig oplevet lignende. Helt vildt, siger ejendomsmægler Bent Knudsen fra mæglerfirmaet Thorkild Kristensen, Aalborg.

Ejendommene blev sat til salg af kurator i konkursboet efter ejendomsmatadoren Niels Færch i januar, og omfatter i alt 102 lejemål med et samlet etageareal på 8096 kvadratmeter. De er blevet solgt for et samlet kontantbeløb på 68 millioner kroner, oplyser Bent Knudsen.

Ejendommene var ejet af et datterselskab i ejendomsselskabet, D.G.U. Lejeboliger ApS, og sælgers betingelsen var, at alle ejendomme blev solgt samtidig således, der ikke stod nogen tilbage, efter at der var sat underskrifter på handlerne.

Processen har stået på et års tid. Et selskab havde budt på samtlige ejendomme i sommer, men kunne ikke skaffe tilfredsstillende finansiering.

- Derfor endte det med den løsning, vi nu har fået. De enkelte købere har været rigtigt gode til at henvise til andre mulige interesserede. Det har været et stort puslespil, men det har samtidig været meget positivt at opleve lokalsamfundets opbakning, siget Bent Knudsen.

Køberne er blandt andet lokale håndværkere, ejere af naboejendomme, landmænd på egnen eller pensionister, som vil have lidt at se til, fortæller han. De fleste har købt en enkelt ejendom, men en enkelt investor har købt ni ejendomme.

I følge salgsmaterialet giver de 27 boligejendomme en årlig lejeindtægt på 6,3 millioner kroner. Det svarer til en årlig forrentning af investeringen på 6,5 procent før rente-udgifter på den tilhørende finansiering.

I andre handeler hen over sommeren er der fra Niels Færchs konkursbo yderligere solgt fem såkaldte projektejendomme i Nibe, alle ejendomme, der var i meget dårlig stand, men nu er renoveret og ombygget eller i færd med at blive det. Det er det blandt andet det gamle hotel, en tidligere bagerforretning i St. Algade, en tøjbutik i Genboløsgade og en tidligere boghandel i Søndergade. De bliver alle bygget om til boliglejemål.

- Nibe er blevet en attraktiv by at bo i, siger ejendomsmægleren.

Hvad er din ejendom værd?

Vi tilbyder dig en gratis og uforpligtende vurdering af din ejendom. Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt

Ved din bestilling af gratis salgsvurdering godkender du, at vi gemmer de ovenfor indtastede personoplysninger, og at vi må kontakte dig telefonisk eller via e-mail med henblik på salgsvurderingen.